Cone cut up line

Linia filetowania drobiu pozwala w wygodny sposób odcinać filet oraz pozostałości mięsa od tub drobiowych osadzonych na stożkach.

Urządzenie może być wykonane w konfiguracjach do filetowania wszystkich rodzajów drobiu.

Opis:

Wstępnie podzielone/ pozbawione nóg i skrzydeł tuby nasadza się na tworzywowe stożki osadzone na przenośniku płytkowym.

Krawędzie płytek przenośnika podtrzymywane są dodatkowo bocznymi prowadnicami taśmy w celu podwyższenia stabilności stożków podczas wykonywania cięć.

Prędkość linii jest płynnie regulowana i można ją dostosować do chwilowych potrzeb.

Długość linii zależna jest od wydajności (ilości stanowisk) a także od konfiguracji hali dzielenia.

Linia filetowania w standardzie wyposażona jest w blaty do doczyszczania fileta i elementów mięsa, mogące służyć również do czynności pomocniczych.

Na końcu linii porcja rosołowa zdejmowana jest automatycznie.

Zakres przeprowadzanych operacji:

– zakładanie tuby

– nacinanie i zdejmowanie skóry

– nacinanie fileta i polędwicy

– zrywanie fileta i polędwicy

Linia filetowania – Dane techniczne:

Długość całkowitazależna od wydajności
Szerokość całkowita0,6 m
Wysokość całkowita1,3 m
Masa całkowita600 kg
Moc napędu1 x 0,75kW

Linia filetowania drobiu – zalety:

Powtarzalność operacji– stożki na których umieszczone są tuby, umożliwiają pracownikom wykonywanie operacji cięcia i zrywania precyzyjnie, szybko i w powtarzalny sposób.

Jednostajne tempo pracy- wymuszane jest przez stałą prędkość obrotową napędu linii.

Ekonomiczność– będąc prostszą od wysoce zautomatyzowanych systemów, linia filetowania jest od nich również znacznie tańsza, czyniąc to rozwiązaniem odpowiednim dla ubojni małych i tych, zmagających się z ograniczonym budżetem.

Elastyczny rozmiar- w odróżnieniu do automatów do filetowania wymiar linii można dostosować do indywidualnych potrzeb i możliwości przestrzennych.

Prostota– przekłada się na łatwość obsługi i utrzymania czystości.

Jak osiągnąć maksimum wydajności linii, czyli:

Podwójna linia filetowania drobiu z odbiorem elementów od UNIMASZ'u

Dodatkowym ułatwieniem w procesie rozbioru drobiu jest podstawiony za linią dzielenia przenośnik taśmowy, odbierający obrobione filety.

Pozwala on ograniczyć czynności pracownika, związane z ewakuacją pełnej skrzyni i wynikającej z tego przerwy w filetowaniu.

Praca z pełnymi fileta skrzynkami E2 wymaga ponadto obrotu tułowia i podnoszenia ciężaru, czyniąc pracę znacznie mniej ergonomiczną.

Dlaczego warto wybrać linę filetowania od UNIMASZ’u ?

Nasza linia filetowania jest sprawdzonym wielokrotnie przez naszych klientów rozwiązaniem, którego konfigurację można dostosować do indywidualnych potrzeb.

Wybierając Unimasz, zyskasz wsparcie eksperta wyposażania i modernizacji ubojni drobiu z ponad 30 letnim doświadczeniem, rozpoczynające się od konfiguracji i trwające długo po rozruchu.

Szukasz innego

rozwiązania?

Zadzwoń lub napisz do nas

Kontakt

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.

Polityka prywatności oraz wykorzystania plików Cookies na stronie internetowej Zakładu Urządzeń Technicznych „Unimasz” Sp. z o. o.
Akceptuję