Linia filetowania drobiu pozwala w wygodny sposób odcinać filet oraz pozostałości mięsa od tub drobiowych osadzonych na stożkach.
Wstępnie podzielone/ pozbawione nóg i skrzydeł tuby nasadza się na tworzywowe stożki osadzone na przenośniku płytkowym.
Krawędzie płytek przenośnika podtrzymywane są dodatkowo bocznymi prowadnicami taśmy w celu podwyższenia stabilności stożków podczas wykonywania cięć.
Prędkość linii jest płynnie regulowana i można ją dostosować do chwilowych potrzeb.
Długość linii zależna jest od wydajności (ilości stanowisk) a także od konfiguracji hali dzielenia.
Linia filetowania w standardzie wyposażona jest w blaty do doczyszczania fileta i elementów mięsa, mogące służyć również do czynności pomocniczych.
Na końcu linii porcja rosołowa zdejmowana jest automatycznie.
– zakładanie tuby
– nacinanie i zdejmowanie skóry
– nacinanie fileta i polędwicy
– zrywanie fileta i polędwicy
Długość całkowita | – | zależna od wydajności |
Szerokość całkowita | – | 0,6 m |
Wysokość całkowita | – | 1,3 m |
Masa całkowita | – | 600 kg |
Moc napędu | – | 1 x 0,75kW |
Jednostajne tempo pracy- wymuszane jest przez stałą prędkość obrotową napędu linii.
Elastyczny rozmiar- w odróżnieniu do automatów do filetowania wymiar linii można dostosować do indywidualnych potrzeb i możliwości przestrzennych.
Dodatkowym ułatwieniem w procesie rozbioru drobiu jest podstawiony za linią dzielenia przenośnik taśmowy, odbierający obrobione filety.
Praca z pełnymi fileta skrzynkami E2 wymaga ponadto obrotu tułowia i podnoszenia ciężaru, czyniąc pracę znacznie mniej ergonomiczną.
Nasza linia filetowania jest sprawdzonym wielokrotnie przez naszych klientów rozwiązaniem, którego konfigurację można dostosować do indywidualnych potrzeb.