Systemy odwodnień są kluczowe w branży przetwórstwa spożywczego, aby zapewnić bezpieczne i higieniczne środowisko pracy. Kanalizacja przetwórstwa spożywczego musi być w stanie poradzić sobie z dużymi ilościami wody oraz różnymi rodzajami odpadów.
Ważna jest również odporność na agresywne środki czyszczące, chemikalia pochodzące z produkcji oraz uszkodzenia mechaniczne.
kanalizacja szczelinowa
kanalizacja kratkowa
Standardowe wykonanie to kanalizacja ze stali kwaso-odpornej (304).
Możliwe jest również na życzenie klienta wykonanie z innych materiałów jak np. stal 316
charakteryzuje się wąską szczeliną, nie utrudniającą poruszania się wózkom transportowym i pojazdom. Prosta konstrukcja czyni to rozwiązanie bardziej dostępnym ekonomicznie. Dodatkowo brak zakamarków pomaga uczynić je bardziej higienicznymi. Nie można jednak dostać się do jej wnętrza podczas czyszczenia.
to równie popularny system kanalizacyjny. Posiada ona zdejmowane kratki na powierzchni, umożliwiające łatwy dostęp do wnętrza w celu czyszczenia. Szeroki kanał pozwala na usuwanie większych odpadów. Kanalizacja kratkowa jest bardziej odporna na zapchanie, co jest ważne w przypadku powstawania większych odpadów podczas produkcji.
Oba warianty systemu wykonujemy w standardowej konfiguracji
Instalacje o innej szerokości dostępne są na specjalne zamówienie.