Linia czyszczenia łap

Linia czyszczenia łap to rozwiązanie, oferujące kompletny proces przygotowania łap drobiowych do magazynowania przed wysyłką do klienta.

Kolejność tego procesu to zaparzanie powierzchni -> czyszczenie ze skórek -> chłodzenie łap

Zaparzarka łap odparza skórki łap drobiu grzebiącego co umożliwia ich późniejsze prawidłowe oczyszczenie.

    • Posiada ocieplany płaszcz grzejny oraz pokrywę w celu zmniejszenia strat ciepła.
    • Automatyczny system regulacji temperatury zapewnia utrzymanie właściwych parametrów zaparzania.

Czyszczarka łap służy do zdejmowania skóry z łap drobiu grzebiącego.

    • Efektywność czyszczenia można regulować przez zmianę kąta pochylenia zespołu czyszczącego.
    • Czyszczarka dodatkowo wyposażona jest w dysze spłukujące zdjętą skórę.

Schładzalnik ślimakowy przeznaczony jest do schładzania łap.

    • Dla uzyskania jak najlepszego efektu schładzania stosuje się kąpiel wodno – lodową.
    • Koryto ażurowe do pochwycania luźnych skórek zmniejsza zanieczyszczenie wody w schładzalniku

Na stację do łap składają się również konstrukcja wsporcza i podest operatorski.

Podest pozwala na wygodny dostęp do urządzeń celem ich wyczyszczenia lub serwisu.

Całość wykonana ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej, zapewniając trwałość i odporność na czyszczenie agresywnymi środkami myjącymi.

Stacja przetwarzania łap – Dane techniczne:

Wydajność w kurczakachmax. 6000 szt. /h*Moc napędu zaparzarki1 x 0,37 kW
Długość całkowita5780 mmMoc napędu czyszczarki1 x 3 kW
Szerokość całkowita2390 mmMoc napędu schładzalnika1 x 0,12 kW
Wysokość całkowita2335 mmMasa całkowita1080 kg

*Oferujemy również linię czyszczenia firmy MEYN przystosowaną do  wydajności do 12 000 kurczaków na godzinę.

Dlaczego warto wybrać stację przetwarzania łap od UNIMASZ’u?

Nasza stacja przetwarzania łap jest sprawdzonym wielokrotnie przez naszych klientów rozwiązaniem, spełniającym restrykcyjne normy UE, realizującym kompleksowo wszystkie etapy procesu obróbki łap.

Wybierając Unimasz, zyskasz wsparcie eksperta wyposażania i modernizacji ubojni drobiu z ponad 30 letnim doświadczeniem, rozpoczynające się od konfiguracji i trwające długo po rozruchu.

Szukasz innego

rozwiązania?

Zadzwoń lub napisz do nas

Kontakt

Copyright 2021-2022 © UNIMASZ. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Realizacja:
Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.

Polityka prywatności oraz wykorzystania plików Cookies na stronie internetowej Zakładu Urządzeń Technicznych „Unimasz” Sp. z o. o.
Akceptuję